Image

Lue uusimmat kuulumisemme

Kansainvälinen yhteistyö käynnistyy Van Wervenin kanssa

Yritykset sitoutuvat merkittävän ilmastotekoon kovien muovien keräämisessä - lue lisää

Kansainvälinen yhteistyö käynnistyy Van Wervenin kanssa

HYÖTYKERÄYS JA HYÖTYPAALAUS SITOUTUVAT MERKITTÄVÄÄN ILMASTOTEKOON KOVIEN MUOVIEN KERÄÄMISESSÄ

Hyötykeräys ja Hyötypaalaus ovat tehneet yhteistyösopimuksen kovien muovien keräämiseen ja kierrättämiseen kansainvälisen kiertotalousyhtiö Van Wervenin kanssa. Van Werven on tunnettu alan johtavana kovien muovien toimijana ja tuo mukanaan laajan kansainvälisen osaamisen sekä resurssit, jotka ovat korvaamattomia tässä hankkeessa. Yhdessä yritykset kehittävät Suomeen tehokkaan kovien muovien kierrätysjärjestelmän. – Olemme jo ennen tätä yhteistyötä panostaneet uuteen teknologiaan sekä ympäristöystävälliseen kuljetuskalustoon varmistaaksemme, että eri materiaalit, kuten nyt kovat muovit, saadaan talteen ja toimitettua kierrätykseen mahdollisimman tehokkaasti, kertoo Hyötykeräyksen ja Hyötypaalauksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

Suomessa syntyy vuosittain merkittävä määrä kovia muovijätteitä, joiden hallinta on tärkeä osa kestävää tulevaisuutta. Kovat muovit kattavat monenlaisia esineitä ja materiaaleja, mukaan lukien muovipakkaukset, rakennusalan muovit, teollisuuden sivutuotteet ja käyttötavara. Tämä suuri määrä muovijätettä voi aiheuttaa ympäristöongelmia, kuten kasvavia jätekuormia ja potentiaalisia päästöjä, jos muovi pääsee hajoamaan luontoon. – Kovien muovien kierrätysmahdollisuudet ovat valtavat ja niiden tehokkaalla kierrättämisellä pystytään korvaamaan merkittävä osa neitseellisistä raaka-aineista, kertoo toimitusjohtaja Lauri Jokinen. 

Yhteistyö Van Wervenin kanssa takaa alan parhaan kansainvälisen osaamisen

Yrityksien välisessä yhteistyössä tärkeää on innovatiivinen kierrätysprosessi. Se mahdollistaa kovien muovijätteiden oikeanlaisen lajittelun muovilaadun mukaan. Näitä erilleen lajiteltavia muovilaatuja ovat PE (HDPE), PP, PVC, ABS sekä PS. Tämä vähentää uuden muovin tuotantoa ja edistää kiertotaloutta, mikä on ratkaisevaa ympäristön suojelemiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

-Van Werven on ylpeä voidessaan aloittaa yhteistyön Hyötykeräyksen ja Hyötypaalauksen kanssa kovien muovien keräämisessä ja kierrättämisessä Suomessa, sanoo Van Wervenin kaupallinen johtaja Frank Gustafsson.  - Yhteistyömme on loistava esimerkki siitä, miten yritykset voivat yhdistää voimansa ja käyttää kansainvälistä osaamista ja resursseja paikallisen ympäristön hyväksi.

Van Wervenin muovinkierrätys on erikoistunut laadukkaiden raaka-aineiden luomiseen kovista muoveista, jotka kerätään esimerkiksi rakennusjätteistä, teollisuusjätteistä ja kunnallisilta kierrätyskeskuksilta.

-Uudelleenkäyttö raaka-aineiden osalta on yksi keskeisistä edellytyksistä, jotta maapallomme pysyy asuttavana tuleville sukupolville. Sulkemalla kierrätysketjun ja uudelleenkäyttämällä raaka-aineita otamme tärkeän askeleen yhteisessä kestävän kehityksen tavoitteessamme, sanoo Gustafsson.

Syksyn aikana Pirkanmaan Jätehuollon jätekeskuksissa pilotoidaan kotitalouksien kovamuovin vastaanottoa. Muovijäte tulee käsittelyyn Hyötykeräyksen laitokselle, josta se lajitellaan ja rouhitaan uusioraaka-aineeksi.

Hyötykeräys on materiaalivirtojen kierrätykseen erikoistunut kotimainen perheyritys. Vuosien aikana yritys on kehittynyt ja kasvanut vastaamaan asiakkaiden kierrätystarpeisiin ja materiaalivirtoihin tarjoten kestävää jätehuoltoa kotitalouksille sekä yrityksille. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Sastamalassa ja Nokialla ECO3 -bio- ja kiertotalousalueella.

Hyötypaalaus on kiertotalouden edelläkävijäyritys saattaen materiaalit uudelleen hyötykäyttöön, uusioraaka-aineeksi. Hyötypaalaus on Hyötykeräys Oy:n sekä Vantaalla toimivan Suomen Paalauskeskus Oy:n tytäryhtiö.

Van Werven on kansainvälinen kovien muovien keräykseen, lajitteluun ja käsittelyyn erikoistunut yritys. Yrityksellä on toimintaa kuudessa eri maassa. Yrityksen missiona on saada kierrätysprosessit kehitettyä vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Lisätietoja: Lauri Jokinen Toimitusjohtaja, Hyötykeräys lauri.jokinen@hyotykerays.fi tel. +358 (0)50 555 9352

Frank Gustafsson, commercial manager, Van Werven, f.gustafsson@vanwerven.se, tel +46 (0) 705 934 111

Tervetuloa Jätteiden Yöhön 2.8.2023

Jätteiden Yö täyttää Tyrvään Pappilan ympäristöaiheisella ohjelmalla ja musiikilla - lue lisää

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Hyötykeräys Oy tiivistävät yhteistyötään
JÄTTEIDEN YÖ TÄYTTÄÄ TYRVÄÄN PAPPILAN YMPÄRISTÖAIHEISELLA OHJELMALLA JA MUSIIKILLA

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja paikallinen kiertotaloustoimija Hyötykeräys Oy järjestävät koko perheelle suunnatun kierrätysaiheisen tapahtuman Tyrvään Pappilan piha-alueella keskiviikkona 2. elokuuta.

– Luvassa on sopivassa suhteessa asiaa kierrättämisestä sekä viihteellistä ohjelmaa. Alkuillasta perheen pienimmät pääsevät pelaamaan erilaisia kierrätysaiheisia pelejä, pomppimaan pomppulinnassa, nauttimaan hattaraa ja moikkaamaan maskottiamme Loimu-kettua, LHJ:n viestintäasiantuntija Johanna Hento kertoo.

Tapahtumassa on mahdollista tutustua myös Hyötykeräyksen jäteautoon, jolla on heinäkuusta alkaen ajettu LHJ:n organisoimia pakkausjäteurakoita.

– Yhteistyömme syvenee syyskuussa entisestään, kun ryhdymme ajamaan myös LHJ:n biojäteurakoita Huittisissa, Eurassa ja Säkylässä, Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen kertoo.

Biojätteen keräys siirtyy syyskuun alussa LHJ:n vastuulle myös Sastamalassa ja Loimaalla.

– Toimialueemme muissa kunnissa biojätteen keräys on ollut LHJ:n järjestämänä jo aiemmin. Uudistusten myötä Hyötykeräyksestä on muodostunut yhtiöllemme entistä tärkeämpi yhteistyökumppani ja siksi onkin hienoa, että voimme järjestää Jätteiden Yön yhdessä jo toista vuotta peräkkäin, Hento sanoo.

Teemana biojäte

Biojätteen keräysvelvoite laajenee kaikkiin Sastamalan taajama-alueen kiinteistöihin kesällä 2024. Tästä johtuen biojäte on valikoitunut myös Jätteiden Yön teemaksi.

– Paikalla on LHJ:ltä ja Hyötykeräykseltä asiantuntijoita, jotka ovat valmiita vastaamaan biojätteen keräykseen liittyviin kysymyksiin. Biojätteen erilliskerääminen kannattaa, sillä tutkimusten mukaan jopa kolmasosa sekajätteestä on biojätettä. Lajitellusta biojätteestä voidaan tuottaa biokaasua ja maanparannusainetta, Hento kertoo.

– Kannattaa myös muistaa, että lajittelemalla tai kompostoimalla biojätteen on mahdollista anoa Jätelautakunnasta sekajätteen tyhjennysvälin pidentämistä jopa 12 viikkoon, Jokinen vinkkaa.

Tietoiskujen lisäksi tapahtumassa on tarjolla täytettä myös vatsoille, sillä Tyrvään Pappila loihtii tarjolle jo viime kesän Jätteiden Yössä suosiota saavuttaneen roskaruokamenun.

– Loppuillasta Jätteiden Yön viihdeosuudesta vastaa viihdeorkesteri Happy Groove, jonka keikkasetistä löytyy niin suomalaista kuin englanninkielistäkin cover-musiikkia. Toivottavasti ihmiset innostuvat lähtemään sankoin joukoin viihtymään kanssamme, Hento päättää.

Lisätietoa:

Viestintäasiantuntija Johanna Hento, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
p. 0440242607, johanna.hento@lhj.fi

Toimitusjohtaja Lauri Jokinen, Hyötykeräys Oy
p. 050 555 9352, lauri.jokinen@hyotykerays.fi

Ilmastokumppanuudesta lisää vinkkejä ja virtaa

Vastuullista kierrätystyötä yhdessä ilmastokumppaneiden kanssa - lue lisää

Kuukauden ilmastokumppani on Hyötykeräys
HYÖTYKERÄYS SAA ILMASTOKUMPPANUUDESTA LISÄÄ VINKKEJÄ JA VIRTAA VASTUULLISEEN KIERRÄTYSTYÖHÖN

Sastamalalaiselle Hyötykeräys Oy:lle kierrättäminen on intohimo ja koko liiketoiminnan ydin, joten ilmastokumppaniksi liittyminen oli itsestään selvä valintaYrityksen oman toiminnan ilmastovaikutuksien selvittäminen auttoi tunnistamaan hyviä kehittämiskohteita.

Tampereen seudun ilmastokumppanuus -toimintamallissa kannustetaan yrityksiä ja yhteisöjä mukaan tekemään seudusta hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Ideana on, että yritykset kehittävät omaa toimintaansa vuosittain itse valitsemillaan ilmastoteoilla. 

Ilmastokumppaneiden joukkoon liittyi viime vuoden lopussa myös vihreää jätehuoltoa asiakkailleen tarjoava Hyötykeräys Oy. Yritys selvitti toimintansa keskeiset päästöt ja määritteli sitten vuoden 2023 ilmastoteokseen niitä vähentävät toimenpiteet. 

Hyötykeräykselle ilmastokumppanuus merkitsee pitkäaikaista sitoutumista ja työtä hiilineutraalin Tampereen seudun saavuttamiseksi. Kiertotalouden keskeisenä toimijana heille on tärkeää olla näyttämässä esimerkkiä ja tarjoamassa asiantuntijuuttaan muille ilmastokumppaneille.

Jäteauditoinnissa Hyötykeräys tutkii jätteisiin päätyneitä materiaaleja ja pyrkii löytämään mahdollisuuksia niiden uudelleen hyödyntämiseen.

Kiertotalouden asiantuntija

Hyötykeräys edistää toiminnallaan kestävää kehitystä ja vastuullisuutta. Heiltä voi ostaa kierrätyspalvelun, jolloin jätteet kerätään ja toimitetaan asiakkaan puolesta eteenpäin kiertoon. 

Tavoitteena on saada materiaalit uudelleenkäyttöön ja estää näin esimerkiksi niiden turhaa ja päästöjä tuottavaa polttamista. Samalla uusiokäyttö vähentää tarvetta neitseellisten raaka-aineiden käytölle, joka sekin, joka sekin tuottaa usein merkittävästi päästöjä.

Idea yrityksestä syntyi vuonna 1991, kun sotaveteraanit olivat lopettamassa paperinkeräyspalveluaan nykyisen Sastamalan alueella. Antti Jokinen ja Esko Piranen perustivat Hyötykeräyksen jatkamaan tätä veteraanien merkittävää työtä.

Nykyään yritys toimii jo toisessa polvessa, ja vuosien varrella toiminta on laajentunut sekä alueellisesti että käsiteltävien materiaalien suhteen. Paperin lisäksi Hyötykeräys kierrättää kotitalouksien, taloyhtiöiden ja yritysten puolesta myös metallia, muovia, lasia, kartonkia, vaarallisia jätteitä sekä bio-, energia- ja sekajätettä. 

Hyötykeräys auttaa asiakkaita myös selvittämään jätteidensä uusiokäytön mahdollisuuksia. Materiaalikatselmuksessa kartoitetaan kaikki materiaalit, jotka tulevat yritykseen sisään ja lähtevät ulos valmiina tuotteena, hävikkinä, hukkana tai jätteenä. Jäteauditointi on kevyempi versio materiaalikatselmuksesta.

. "Näin saadaan materiaaleja paremmin kiertoon ja voidaan vähentää päästöjä tuotantoa tehostamalla", Maria Jokinen toteaa.

 

Ilmastotyötä tehdään yhteisvoimin

Tampereen seudun ilmastokumppanuusmalli on osa laajempaa Kestävä Tampere 2030 -ohjelmaa.
Verkostoon kuuluvat yritykset ja organisaatiot saavat näkyvyyttä toiminnalleen muun muassa hankkeen verkkosivustolla sekä teemaan liittyvissä tilaisuuksissa. Koko toiminnan ytimessä on kumppaniverkoston yhteistyö, yhteishenki ja vuorovaikutus. 

Juuri mahdollisuus verkostoitua muiden toimijoiden kanssa houkutteli myös Hyötykeräyksen mukaan ilmastokumppaniksi. 

PISTETÄÄN PAKKAUKSET PYÖRIMÄÄN

Pakkaukset pyörimään - lue lisää

Jäteautot kerääntyvät Forssaan koko perheen tapahtumaan
LOIMI-HÄMEEN JÄTEHUOLTO JA ALUEEN KULJETUSURAKOITSIJAT PISTÄVÄT YHDESSÄ PAKKAUKSET PYÖRIMÄÄN

Heinäkuussa 2021 hyväksyttiin uusi jätelaki, jonka myötä vastuu kotitalouksien bio- ja pakkausjätteiden järjestämisestä siirtyy kunnille tai niiden omistamille jätehuoltoyhtiöille vuoden 2023 aikana. Kiinteistöillä, joilla on vähintään viisi asuntoa, pakkausjätteiden erilliskeräys alkaa 1. heinäkuuta.

– Ideana on, että jatkossa kotitalousasiakkaat saavat kaiken bio- ja pakkausjätteisiin liittyvän palvelun yhdeltä toimijalta. Palveluntuottajina ovat yksityiset yritykset, mutta vastuu toimialueemme kuljetusten kilpailuttamisesta ja asiakaspalvelun järjestämisestä on meillä, Loimi Hämeen Jätehuolto Oy:n logistiikka- ja viestintäpäällikkö Mirva Naatula kertoo.

Kilpailutukseen liittyen LHJ järjesti vuonna 2022 kaksi markkinavuoropuhelua bio- ja pakkausjätteiden kuljettamisesta kiinnostuneille yrityksille.

– Varsinainen tarjouspyyntö laadittiin näissä tilaisuuksissa käytyjä keskusteluja hyödyntäen ja alueen kuljetusurakoitsijoiden toiveita kuullen. Pyrimme esimerkiksi muodostamaan urakka-alueet niin, että myös pienemmillä kuljetusliikkeillä oli mahdollisuus osallistua kilpailutukseen ja että useampaa kuin yhtä jätelajia on mahdollista kerätä samalla pysähdyksellä, eli niin sanotulla lokeroautolla.

Kilpailutuksen perusteella pakkausjätteitä kuljettamaan valikoituivat Envor Group Oy, Vammalan Hyötykeräys Oy sekä Urbaser Oy.

– Lasi- ja metallipakkausten kuljettamisesta vastaavat Envor Group ja Hyötykeräys. Lisäksi Envor Group vastaa myös muovi- ja kartonkipakkausten keräämisestä yhdessä Urbaser Oy:n kanssa.

Syyskuussa alkavien biojäteurakoiden kuljetuksesta vastaavat Urbaser ja Hyötykeräys. Biojäteastioiden pesusta puolestaan vastaa Jätehuolto Askonen Oy.

Jäteautot esillä Kiimassuolla

Lisätäkseen tietoa heinäkuussa alkavasta pakkausjätteiden erilliskeräyksestä LHJ järjestää yhdessä urakoitsijoidensa kanssa Pakkaukset Pyörimään -tapahtuman Kiimassuon jätekeskuksessa Forssassa.

– Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se järjestetään perjantaina 2. kesäkuuta klo 17 alkaen. Paikalla on LHJ:n sekä urakoitsijoiden jäteautoja sekä mahdollisesti myös muuta kalustoa, joihin on mahdollista päästä tutustumaan lähemmin, Naatula kertoo.

Pakkaukset Pyörimään -tapahtuman yhteydessä järjestetään myös opastettu kierros, jonka aikana halukkailla on mahdollisuus päästä tutustumaan LHJ:n toimintaan tarkemmin.

– Perheen pienimmille olemme varanneet pomppulinnan sekä hattaraa. Lisäksi tapahtumassa on makkara- ja mehutarjoilu. Tapahtuma-alueelta löytyy myös erilaisia kierrätysaiheisia pelejä. Kaikki tapahtuman aktiviteetit ja tarjoilut ovat maksuttomia.

Pakkaukset Pyörimään -tapahtumassa vierailee illan aikana LHJ:n maskotti Loimu-kettu.

– Loimu-kettu on saavuttanut viime vuosina suuren suosion niin lasten kuin aikuisten keskuudessa. Sään salliessa Loimu piipahtaa tapahtumassa useampaankin kertaan, jotta mahdollisimman moni pääsee halutessaan häntä moikkaamaan. Lisätietoa ja tarkempi aikataulu löytyvät kotisivuiltamme.

Lisätietoa:

logistiikka- ja viestintäpäällikkö Mirva Naatula: p. 0440 242 639, mirva.naatula@lhj.fi

https://lhj.fi/lajittelu-ja-neuvonta/tapahtumat/pakkaukset-pyorimaan/

HYÖTYKERÄYS ON NYT TAMPEREEN SEUDUN ILMASTOKUMPPANI

Tavoitteena edistää Tampereen seudun hiilineutraaliustavoitetta - lue lisää

Tampereen seudulla ilmastokumppanuusmallin tavoitteena on saada alueen yritykset ja yhteisöt mukaan tavoittelemaan hiilineutraalia Tamperetta.

Ilmastokumppanit sitoutuvat tekemään konkreettisia toimia päästövähennyksien aikaansaamiseksi. Ilmastokumppanuus tukee myös Kestävä Tampere 2030 -ohjelmaa.

– Olemme sitoutuneet vähentämään oman toimintamme päästöjä, joten on hyvin luontevaa olla mukana tekemässä Tampereen seudusta hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

Käytännössä tavoitteeseen pääseminen edellyttää kasvihuonepäästöjen vähentämistä ainakin 80:llä prosentilla vuoden 1990 tasolta. Ilmastokumppanuus edellyttää mukana olevilta toimijoilta esimerkiksi vuosittaisen päästövähennystoimenpiteen tekemistä, joka julkaistaan ilmastokumppanuussivulla. Lisäksi kumppaneilta vaaditaan toiminnan jatkuvaa kehittämistä vastuullisemmaksi kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

-Meillä on paljon yritysasiakkaita ja keskeisiä sidosryhmiä Tampereen seudulla. Uskomme siihen, että kiertotalous tehdään yhdessä. Me pystymme omassa arvoketjussamme edistämään toimia kohti hiilineutraaliutta esimerkiksi parantamalla materiaalitehokkuutta ja ylläpitämällä korkeaa osaamistamme. Ilmastoteot ovat myös mahdollisuus synnyttää uutta ja kestävää liiketoimintaa, kertoo Jokinen.

Jätehuollon päästöjen vähentämisessä paljon tehtävää

Sitowise Oy:n Tampereen kaupungille tuottaman CO2 -raportin mukaan jätehuollon päästöt olivat Tampereella vuonna 2020 viidenneksi suurin päästöjen aiheuttaja. Jätehuollon päästöt koostuvat kiinteän jätteen kaatopaikkasijoituksesta ja laitoskompostoinnista sekä jäteveden käsittelystä.

-Jätehuollon päästöjä voidaan vähentää esimerkiksi vähentämällä jätteen syntyä sekä tehostamalla lajittelua ja kierrätystä. Meidän tehtävämme on yhdessä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa edistää kiertotalouden toteutumista konkreettisin keinoin. Siirtymä kiertotalouteen on mahdollisuus meille kaikille, mainitsee Jokinen.

Jätehuollon päästöjen pienentämisen kehitys Suomessa on ollut hyvää. Suotuisan kehityksen taustalla on erityisesti jätteiden hyödyntämisen lisääntyminen. Valtakunnallisen jätesuunnitelman yksi tavoitteista onkin laadukas jätehuolto, joka tukee kestävää kiertotaloutta yhdessä alan laadukkaan tutkimuksen ja korkean osaamisen kanssa.

Lisätietoja:

Sitowise Oy:n CO2 -raportti
https://www.tampere.fi/sites/default/files/2022-05/co2-raportti_tampere_06052022.pdf22.pdf

Kierrätyksestä kiertotalouteen : Valtakunnallinen jätesuunnitelma vuoteen 2027
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/163978

HYÖTYKERÄYS ON HYVÄKSYTTY SUOMALAISEN TYÖN LIITON JÄSENEKSI

Hyötykeräys on avainlipputuote - lue lisää

Hyötykeräys Oy on liittynyt Suomalaisen Työn Liiton jäseneksi. Liiton jäsenenä Hyötykeräys on sitoutunut vastuullisen työn periaatteisiin, joita ovat työpaikkojen luominen, tuotannon ja hankintojen vastuullisuus sekä työntekijöiden osaamisesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

- Toimintamme yksi kivijaloista on vastuullisuus. Haluamme omalta osaltamme edistää suomalaista vastuullista työtä ja työnantajuutta. Tätä taustaa vasten oli hyvin luontevaa, että hakeuduimme Suomalaisen Työn Liiton jäseniksi, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja menestyy. Tätä tehtävää liitto on toteuttanut jo yli sata vuotta.

- Jäseniämme yhdistää halu toimia suomalaisen työn puolesta ja viestiä suomalaisesta osaamisesta ja suomalaisen työn vastuullisuudesta, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala sanoo.

Suomalaisen Työn Liiton jäseneksi voivat liittyä suomalainen oikeuskelpoinen osakeyhtiö, osuuskunta sekä yhdistys tai muu yhteisö, joka sitoutuu liiton vastuullisuusperiaatteisiin. Liiton jäseneksi ottamisesta päättää johtokunta.

Pienet ja suuret yritykset yhdistävä sinivalkoinen liitto

Jäsenyritysten koko ja toimialat vaihtelevat suuresti. Suurimmat edustetut toimialat liiton jäsenkunnassa ovat tukku- ja vähittäiskauppa, rahoitus- ja vakuutusala sekä rakennusala.

- Viime vuosina jäsentemme toimialoissa on tapahtunut muutosta. Valmistavan teollisuuden rinnalle on noussut esimerkiksi ohjelmistoalan sekä palvelualojen yrityksiä. Suomessa tehtävä työ muuttuu ja tämä näkyy myös jäsenkunnassamme. On hienoa saada monipuoliseen jäsenkuntaamme mukaan Hyötykeräyksen kaltainen yritys, Lausala kiittelee.

Hyötykeräys haluaa jäsenyyden myötä alleviivata suomalaisia juuriaan sekä vastuullisuuttaan. Omalla esimerkillään yritys haluaa olla kannustamassa valitsemaan työtä Suomeen. – Vaikka yrityksemme liiketoiminta on perustunut jo sen syntyvaiheista lähtien vastuullisuuteen, olemme lisänneet sen strategista painoarvoa viime vuosina merkittävästi. Olemme tunnistaneet yritysvastuun merkityksen arvonmuodostukseen ja tehneet sen vaatimia valintoja, kertoo Jokinen.

Suomalaisen Työn Liiton jäsenyhteisöt saavat käyttöönsä tutkimuksia kuluttajakäyttäytymisen muutoksista, työn tulevaisuudesta ja vastuullisuudesta, julkisista hankinnoista sekä suomalaisuuden vaikutuksesta ostopäätökseen. Lisäksi liitto tuo jäseniään esiin omissa viestintäkanavissaan ja tarjoaa monipuolisesti koulutuksia esimerkiksi viestintään ja vastuullisuuteen liittyen.

- Liiton jäsenet ovat osa merkittävää arvoyhteisöä, jotka verkostoituvat ja viestivät yhdessä ostopäätösten vaikutuksista, eli siitä, että Suomessa on tulevaisuudessa lisää työtä ja että Suomessa tehtävä työ on kaikille osapuolille merkityksellistä ja vastuullista, Lausala summaa.

Lisätietoja

Hyötykeräys Oy:n toimitusjohtaja Lauri Jokinen, puhelin 050 555 9352, lauri.jokinen@hyotykerays.fi

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, 050 407 2623, tero.lausala@suomalainentyo.fi

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

UUDET JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET 1.1.2023 LÄHTIEN

Uudet jätehuoltomääräykset - lue lisää

Loimi-Hämeen jätehuollon alueella voi 1.1.2023 pidentää sekajätteen tyhjennysvälin jopa 12 viikkoon. Tämä edellyttää, että biojätteet komposoidaan, fermotoidaan tai erilliskerätään esimerkiksi Hyötykeräyksen toimesta. Aeimmin tyhjennysväli on ollut maksimissaan kahdeksan viikkoa. 

Toimi näin, jos haluat pidentää tyhjennesvälin:

Tee hakemus sekajätteen tyhjennysvälin pidentämisestä jätelautakunnalle täältä. Päätöksen saatuasi ilmoita siitä meille. Myös jätelautakunnalta tulee tieto meille Hyötykeräykselle tyhjennysvälin pidentämisestä.

Mikäli asut yksin omakotitalossa, voit saada jäteastiallesi pidennetyn tyhjennysävlin, vaikka et lajittelisi biojätettä erikseen. Tämä ei kuitenkaan koske niitä kiinteistöjä, jotka sijaitsevat alueella, jolla biojätteen kompostointi tai erilliskeräys on pakollista 1.7.2024 alkaen.

Toimi näin, jos asut yksin omakotitalossa: 

Tyhjennysvälin pidentäminen ei vaadi hakemusta. Ole yhteydessä meihin, kun haluat pidentää tyhjennysväliäsi. Ilmoita asiasta myös jätelautakunnalle täältä.

Biojätteen erilliskeräysvelvoite

Biojäte tulee kerätä erikseen kaikissa vähintään viiden asunnon taloyhtiöissä. Biojäteastian tyhjennysväli tavallisella astialla olla kesällä pisimillään kaksi viikkoa ja talvella neljä viikkoa. Tuulettuvan biojäteastian tyhjennysväli voi olla neljä viikkoa ympäri vuoden. 

Biojätteen erilliskeräys- tai kompostointivelvoite tulee koskettamaan kaikkia  yli 10 000 asukkaan taajamissa sijaitsevia kiinteistöjä 19.7.2024 lähtien. Silloin viimeistään kiinteistön on liityttävä biojätteen erilliskeräykseen joko yksin tai yhdessä naapurien kanssa. Biojäteastiaa ei tarvitse hankkia, sillä käsittelymaksu tulee sisältämään astiapalvelun Loimi-Hämeen jätehuollon toimesta. Tämä tarkoittaa sitä, että saat maksutta biojäteastian käyttöösi. 

NÄIN HÄVITÄT JOULUKUUSEN

Joulukuusen hävitys

Sastamalan alueella voit viedä joulukuusen veloituksetta Loimi-Hämeen jätehuollon jäteasemalle. Tammikuun ajan LHJ:n jäteasemat ottavat kuuset vastaan maksutta. Akaassa, Forssassa, Humppilassa, Jokioisilla, Koski Tl:ssä, Oripäässä, Punkalaitumella, Tammelassa, Somerolla, Urjalassa ja Ypäjällä LHJ:n biojätekeräykseen kuuluvista asuinkiinteistöistä joulukuusien keräys aloitetaan Loppiaisen jälkeen. Joulukuusta tai sen osia ei saa laittaa biojäteastiaan, vaan kuusi jätetään kokonaisena bioastian viereen odottamaan keräystä. Biojätekeräyksen yhteydessä kerätyt kuuset hyödynnetään joko kompostin tukiaineena tai voimalaitosten polttoaineena. Omakotitaloissa kuusen voi pilkkoa myös polttopuiksi.

HYÖTYKERÄYS HOITAA KULJETUS PASI KOSKISEN ASIAKASPALVELUN, AJOJENHALLINNAN JA LASKUTUKSEN

Hyötykeräyksen ohjelmisto soveltuu myös muille kuljetusyrityksille - Lue lisää

Tiedote 21.12.2022

KIERTOTALOUS TEHDÄÄN YHDESSÄ!

Huittisten Kuljetus Oy (KTK) on myynyt jäteliiketoiminnan Kuljetus Pasi Koskinen Oy:lle. 1.1.2023 lähtien asiakaspalvelu sekä laskutus tullaan hoitamaan Hyötykeräykseltä.

Kuljetus Pasi Koskisen asiakkaana voit olla yhteydessä Hyötykeräykseen, kun haluat tilata lisätyhjennyksen, tehdä jätehuoltosopimuksen, tilata kaivojen tyhjennyksen tai tehdä muita muutoksia olemassa olevaan sopimukseesi.

Uudet yhteystiedot

Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 010 3849 740.

Sähköpostitse voit laitta viestiä osoitteeseen koskinen@hyotykerays.fi

Asiakaspalvelumme palvelee klo 9-17 välisenä aikana. Voit lähettää meille viestin myös kotisivujemme chat -palvelun kautta.

Kuljetus Pasi Koskisen nettisivut löytyvät osoitteesta www.pasikoskinen.fi.

Oletko kiinnostunut ulkoistamaan asiakaspalvelusi, ajojenhallinnan sekä laskutuksen? Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää. 

PIRKANMAAN YRITTÄJÄT JA HYÖTYKERÄYS HALUAVAT EDISTÄÄ SIIRTYMÄÄ KIERTOTALOUTEEN

Hyötykeräyksen asiantuntijapalvelut Pirkanmaan yrittäjille jäsenetuna - Lue lisää

Tiedote 24.11.2022

PIRKANMAAN YRITTÄJÄT EDESAUTTAVAT JÄSENYRITYKSIÄÄN KOHTI KIERTOTALOUTTA

Pirkanmaalainen kiertotalouteen ja materiaalivirtoihin erikoistunut yritys Hyötykeräys sekä Pirkanmaan Yrittäjät haluavat olla edesauttamassa pirkanmaalaisia yrityksiä matkalla kohti kiertotaloutta. Ensi vuoden alusta lähtien pirkanmaalaisille yrittäjien jäsenille on tarjolla jäsenetuna yrityskohtainen kiertotaloutta koskeva koulutus.

 - Pitääksemme yhteiskuntamme ja yrityksemme elinkelpoisina, tarvitsemme muutosta, tiivistää Pirkanmaan Yrittäjien jäsenpalveluasiantuntija Tanja Mäkynen .

Ilmastotavoitteisiin pääseminen vaatii Suomessa ainakin sadan miljardin euron investoinnit vuoteen 2050 mennessä. Se tarkoittaa yli 80 000 uutta työpaikkaa ja viiden prosentin lisäystä bruttokansantuotteeseen. Kierotalouden kasvu on räjähdysmäistä ja vaatii uusien toimintatapojen omaksumista sekä käyttöönottoa. –Yritykset ovat melko hyvin tietoisia siitä, että liiketoiminnassa kiertotalouden huomioiminen on ”se juttu”. Pelkästään tietoisuus ei riitä, tarvitaan myös toimenpiteitä, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.  

- Nyt lanseerattava jäsenpalvelu on konkreettinen toimi, jolla haluamme olla edesauttamassa pirkanmaalaisten yrityksien edelläkävijyyttä kiertotaloudessa, kertovat Mäkynen ja Jokinen.

Yhteistyö tukee Pirkanmaan Yrittäjien ympäristöohjelmaa

Pirkanmaan Yrittäjille myönnettiin loppuvuodesta 2021 Ekokompassi -sertifikaatti. Se on osoitus sitoutumisesta vastuulliseen toimintaan ja oman toiminnan aiheuttamien ympäristövaikutusten järjestelmälliseen vähentämiseen. Tanja Mäkynen kertoo, että yksittäisessä toimistossa tehtävillä toimenpiteillä ei maailmaa pelasteta. - Yrityksien järjestönä meillä on mahdollisuus kannustaa mukaan myös muita ja sen me nyt teemme. Yrityskohtainen koulutus on mahdollista valita kolmesta eri kategoriasta; uuden jätelain vaikutukset yrityksille, materiaalivirtojen hallinta tai henkilökunnan kierrätyskoulutus. Jokinen kertoo uutta jätelainsäädäntöä tulevan koko ajan. - Tämän lisäksi paikalliset jätehuoltomääräykset tarkentavat jätelakia ja -asetusta.  Uusi jätelaki 2021 pakottaa uudistamaan ja digitalisoimaan toimintoja, perinteiset toimintamallit eivät enää vastaa uusiin velvoitteisiin, summaa Lauri Jokinen.

Koulutuksen voi varata olemalla suoraan yhteydessä Hyötykeräykseen.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Hyötykeräys Oy:n toimitusjohtaja Lauri Jokinen, puhelin 050 555 9352

Pirkanmaan Yrittäjät, jäsenpalveluasiantuntija Tanja Mäkynen, puhelin 050 589 8555

HYÖTYKERÄYS TOIMII VALEPAN ASIANTUNTIJAKUMPPANINA MATKALLA KOHTI HIILINEUTRAALIUTTA

Yhteistyö jatkuu siitä, mihin kesällä jäätiin - Lue lisää

Tiedote 23.9.2022

Valepan tuleva kausi täynnä ilmastotoimenpiteitä

TAVOITTEENA HIILINEUTRAALIUS YHDESSÄ HYÖTYKERÄYKSEN KANSSA

Lentopallon mestaruusliigajoukkue Valepan ja kiertotalousalan yrityksen Hyötykeräyksen yhteistyö jatkuu siitä, mihin kevään finaalipelien ja kesän beach volley -turnauksien jälkeen jäätiin. Tavoitteena on tehdä mestaruusliigan otteluista hiilineutraaleja. – Ainostaan ottelutapahtumien hiilineutraalius ei meille kuitenkaan riitä, vaan haluamme keskipitkällä aikavälillä tehdä koko toimintamme hiilineutraaliksi, kertoo Valepan hallituksen puheenjohtaja Kimmo Karppanen.  -Valepan on johtavana lentopalloilun urheilubrändinä näytettävä omalla esimerkillään mallia ja innostettava myös muita mukaan ilmastotoimiin, täydentää urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie.

Tulevan kauden aikana on luvassa erilaisia ilmastotempauksia, kuten kannustaminen kävellen, pyöräillen tai kimppakyydein peliin. Suurin hiilijalanjälki syntyy nimenomaan katsojien liikkumisesta otteluihin omalla autollaan. -Ensimmäisissä peleissä tulemme selvittämään, miten katsojat ovat peliin saapuneet ja laskemme siitä päästöjen määrän. Tätä tulosta vertaamme tempauspäivien otteluihin, kertoo Arve-Talvetie

Ensimmäisiä askelia kohti hiilineutraaliutta otettiin kevään kotiotteluissa sekä kesän aikana Valepan järjestämissä beach volleyn -SM-turnauksissa. Hyötykeräyksen toimesta ottelutapahtumiin on toimitettu nelilokeroastiat, joihin pystyy kerralla keräämään neljä eri jätejaetta. Lisäksi tapahtumissa on kannustettu ja opastettu kierrättämään jätteet. -Vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Ihmiset ovat tietoisia lajittelun merkityksestä ja halukkaita kierrättämään. Kotitaloudet ovat tottuneita lajitteluun, joten on luonnollista, että tämä huomioidaan myös ottelutapahtumissa, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.   -Pienetkin toimintatapojen muutokset vähentävät jätteiden määrää merkittävästi, Jokinen jatkaa.  

Erilaisia ilmastotoimia on suunniteltu yhdessä Hyötykeräyksen ja Valepan toimesta. Ottelutapahtumassa tullaan huomioimaan hiilijalanjäljen pienentäminen esimerkiksi suosittelemalla sähköisiä pääsylippuja, paperisten käsiohjelmien määrää vähentämällä, jätteiden kierrättämistä tehostamalla sekä kertakäyttöastioiden käyttöä vähentämällä. Hyötykeräys toimii asiantuntijaorganisaationa Valepan kumppanina matkalla kohti hiilineutraaliutta.  – On hienoa tehdä yhteistyötä kumppanin kanssa, joka aidosti on valmis toimiin ilmastomme hyväksi, sanoo Jokinen.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt

Valepa, Hanna Arve-Talvitie 040 531 4595

Hyötykeräys Oy, Lauri Jokinen 050 555 9352

HYÖTYKERÄYS ON MUKANA VÄHÄHIILISEN KIERTOTALOUDEN GREEN DEALIN LAATIMISESSA

Avaa meille pääsyn ainutlaatuiseen tietoon - Lue lisää

Tiedote 18.9.2022

Ympäristöministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö ovat kutsuneet vähähiilisen kiertotalouden green dealiin mukaan kiertotalouden edistämisen ja luonnonvarojen kulutuksen kannalta keskeisiä toimijoita, kuten yrityksiä, alueita ja kuntia. Hyötykeräyksen lisäksi kiertotalouden edelläkävijyyttä on tavoittelemassa 79 toimijaa. Mukana ovat lähes kaikki maakunnat, isoimmat kaupungit sekä yritys- ja toimialajärjestöjä, mm. Elinkeinoelämän keskusliitto, Energiateollisuus sekä Teknologiateollisuus. Yrityksistä mukana ovat Hyötykeräyksen lisäksi mm. Fortum, Stora Enso ja UPM-Kymmene. Kiertotaloutta edistävä vapaaehtoinen green deal –sopimus on osa kansallista Kiertotalousohjelmaa ja sen tavoitteena on edistää vähähiiliseen kiertotalousyhteiskuntaan siirtymistä eri sektoreilla. Vähähiilisen kiertotaloussopimuksen rakentaminen on kansallisesti tärkeimpiä prosesseja, joilla tuetaan siirtymää kohti vähähiilistä kiertotalousyhteiskuntaa.

Niin ikään Hyötykeräykselle mukaan pääseminen tukee yrityksen strategiaa sekä kasvutavoitteita.

-Hyötykeräys on toiminnassaan sitoutunut kiertotalouden edistämiseen. Pääseminen mukaan Ympäristöministeriön kiertotaloussopimuksen valmistelutyöhön vahvistaa valittua strategiaamme sekä omaa osaamistamme, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

Mukaan lähtevät toimijat pääsevät osallistumaan vähähiilisen kiertotalouden green dealin tavoitteiden ja toimenpiteiden kehittämiseen sekä tätä taustoittavaan skenaariotyöhön. Työ alkaa loppusyksystä työstämällä yhdessä tutkimuslaitosten johdolla kiertotalouden skenaarioita ja ministeriöiden johdolla kiertotalouden green dealin pelisääntöjä ja kriteereitä.

- Lähtemällä mukaan vähähiilisen kiertotalouden skenaario- ja sopimusprosessiin toimialat, yritykset, alueet ja kunnat ottavat paikkansa edelläkävijöiden joukossa. Pyrimme myös tukemaan mukaan lähtijöitä siinä, että heidän valitsemansa vaikuttavimmat toimet onnistuvat. Tavoitteena on tukea toimia muun muassa yhteiskehittämisellä sekä löytämällä rahoitusratkaisuja, ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski sanoo Valtioneuvoston tiedotteessa.

- Pääsy mukaan tarkoittaa kiertotalousverkostomme laajenemisen lisäksi sitä, että pääsemme tekemään arvokasta yhteistyötä myös tutkimuslaitoksien kanssa. Se antaa meille pääsyn ainutlaatuiseen tietoon ja sitä kautta suuntaa myös tulevaisuuden kehittämiselle, kertoo Jokinen.

JÄTTEIDEN YÖ TÄYTTÄÄ TYRVÄÄN PAPPILAN YMPÄRISTÖAIHEISELLA OHJELMALLA JA MUSIIKILLA

Tapahtuma toteutuu yhteistyössä LHJ:n ja Tyrvään pappilan kanssa - Lue lisää

Tiedote 11.8.2022

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy järjestää koko perheelle suunnatun kierrätysaiheisen tapahtuman Tyrvään Pappilan piha-alueella perjantaina 26. elokuuta.
– Luvassa on sopivassa suhteessa asiaa kierrättämisestä sekä viihteellistä ohjelmaa. Alkuillan aikana perheen pienimpien on mahdollista tutustua esimerkiksi jäteautoihin, moikata maskottiamme Loimu-kettua sekä pelata kierrätysaiheisia pelejä, Loimi-Hämeen Jätehuollon viestintäpäällikkö Mirva Naatula kertoo.
Tyrvään Pappilan lisäksi tapahtuman yhteistyökumppanina toimii paikallinen kiertotalousosaaja Hyötykeräys Oy.

- Kiertotaloudessa tärkeää on monialainen yhteistyö,  sillä kiertotalous tehdään yhdessä. On hienoa saada tehdä tapahtuma yhdessä LHJ:n kanssa ja saada suosittu jätteiden yö -tapahtuma rantautumaan myös Sastamalaan. Toivottavasti ihmiset innostuvat lähtemään sankoin joukoin mukaan, sanoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.


Jätteiden Yön viihdeosuudesta vastaa illan lopuksi viihdeorkesteri Happy Groove, joka esittää kierrätysteeman mukaisesti niin suomalaista kuin englanninkielistäkin cover-musiikkia.

Teemana poistotekstiili

LHJ vastaanottaa tapahtumassa maksutta myös pieniä eriä kotitalouksien poistotekstiiliä. Uuden jätelain myötä poistotekstiilin erilliskeräyksestä tulee pakollista Suomessa jo vuonna 2023.
– Nyt on hyvä hetki harjoitella poistotekstiilin lajittelua, sillä toisin kuin monet ajattelevat, kaikki tekstiilit eivät kelpaa kierrätykseen. Poistotekstiileiksi luetaan kuivat ja puhtaat käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit kuten vaikka lakanat, pyyhkeet ja verhot, jotka on tuotava suljetuissa muovipusseissa. Sukat ja alushousut eivät käy poistotekstiilin joukkoon hygieniariskin takia, Naatula kertoo.
Naatulan mukaan poistotekstiilien kierrätykseen panostaminen kannattaa, sillä yksi suomalainen heittää pois vuodessa keskimäärin yli 15 kiloa tekstiiliä.
– Maassamme siis syntyy joka vuosi 100 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä. Tästä 80 prosenttia päätyy voimalaitoksiin poltettavaksi, jolloin tekstiilien materiaaliresurssit menevät hukkaan.
Paikalla on myös LHJ:n ja Hyötykeräyksen asiantuntijoita, jotka vastaavat kierrätykseen liittyviin kysymyksiin.
– Erityisesti jätelain uudistuksen tuomat muutokset mietityttävät ihmisiä tällä hetkellä ja vastaamme näihin kysymyksiin enemmän kuin mielellämme, Naatula ja Jokinen kertovat.

Lisätietoa:
Viestintäpäällikkö Mirva Naatula, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
p. 0440 242 639, mirva.naatula@lhj.fi

Maria Jokinen, Hyötykeräys Oy
p. 050 342 4902, maria.jokinen@hyotykerays.fi

Jätteiden yön ohjelma

Sastamalan Jätteiden Yö perjantaina 26.8. 

Jätteiden Yö rantautuu kesällä 2022 ensimmäistä kertaa myös Sastamalaan, kun tapahtuma järjestetään Tyrvään Pappilan piha-alueella perjantaina 26. elokuuta. Luvassa on sopivassa suhteessa asiaa kierrättämisestä sekä viihteellistä ohjelmaa. Alkuillan aikana perheen pienimpien on mahdollista tutustua esimerkiksi jäteautoihin, moikata LHJ:n maskottia Loimu-kettua sekä pelata kierrätysaiheisia pelejä. Tyrvään Pappilan lisäksi tapahtuman yhteistyökumppanina toimii paikallinen kiertotalousosaaja Hyötykeräys Oy.

Missä: Tyrvään Pappilassa  (Asemakatu 4, Sastamala.)
Milloin: perjantaina 26. elokuuta klo 16 alkaen. 

Illan ohjelmassa on: 

  • Jäteneuvontaa ja poistotekstiilin vastaanottoa LHJ:n teltalla
  • LHJ:n oma maskotti Loimu-Kettu vierailee klo 17.00-17.15 ja 19.00-19.15.
  • Erilaisia kierrätysaiheisia pelejä lapsille
  • Jäteautojen esittelyä
  • Mahdollisuus nauttia Tyrvään Pappilan antimista.
  • VaLePa:n pelaajat tavattavissa klo 18.30-20.00 Lapsille toiminnallinen tehtäväpiste. 
  • Viihdeorkesteri Happy Groove esiintyy klo 20-24

YRITYKSET OVAT KIINNOSTUNEITA MATERIAALIKIERRÄTYKSESTÄ

Uudet nelilokeroastiat otettiin käyttöön - Lue lisää

Tiedote 14.6.2022

Kiertotaloudessa tavoitteena on pitää tuotteet ja materiaalit kierrossa mahdollisimman pitkään. Kiertotalous tulee olemaan uusi talousmallimme, joka hillitsee luonnonvarojen ylikulutusta. Vuokraus- ja korjauspalveluiden lisäämisen ohessa kiertotalous on kierrättämistä.

Eri materiaalien erilliskeräyksen ansiosta ne pystytään hyödyntämään uudelleen käytössä, eikä hyödynnyttävissä oleva materiaali joudu esimerkiksi polttoon. Hyötykeräys on lanseerannut kevään aikana uudet nelilokeroastian. Nelilokeroastian avulla pystyy kierrättämään neljä eri materiaali yhdessä astiassa. Astia pystytään myös tyhjentämään yhdellä materiaalien keräysautolla. Ensisijaista on jätteiden synnyn ehkäiseminen ja toissijaisesti kertyneen jätteen eli materiaalien tehokas kierrättäminen.

Toimijoiden kiinnostus Sastamalassa suurta

-Olemme lanseeranneet nelilokeroastian muutamassa yrityksessä sekä tapahtumamassa ja kokemukset ovat olleet hyviä, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen. Ensimmäisen kerran astioiden toimivuutta kokeiltiin Valepan finaalipeleissä. Sekajätteen määrä väheni jopa 86 %, kun eri materiaalien erilliskeräys tehtiin katsojille helpoksi. - Tämä osoittaa sen, että ihmiset haluavat kierrättää ja ovat myös tietoisia siitä, miten eri jätejakeet kierrätetään. Vastaavia tuloksia olemme saaneet myös yrityksien kanssa, jotka ovat ottaneet erilliskeräyksen käyttöön, kertoo Jokinen. Nelilokeroastiat ovat käytössä myös Valepa järjestämässä beach volleyn SM -avausturnauksessa 17.-19.6. Tapahtuman järjestämisessä kiinnitetään muutenkin huomiota hiilijalanjälkeen. – Tavoitteemme on tehdä toiminnastamme hiilineutraalia ja nyt otamme ensimmäisiä askelia kohti tätä tavoitettamme, kertoo Valepan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie.

Ellivuori Ski Centerissä siirrytään jätteiden erilliskeräykseen

-Talvikautemme oli todella hyvä. Tänä vuonna odotamme mäkipyöräilyn suosion kasvavan ja tuovan kävijöitä meille myös kesä- ja syysaikaan, kertoo Ellivuori Ski Centerin toimitusjohtaja Esa Ropponen. Laskettelukeskuksien jätehuollon järjestäminen on haastavaa jo pelkästään maaston takia. Lisäksi useiden eri jäteastioiden sijoittaminen yhteen paikkaan vie paljon tilaa. Huomiota pitää kiinnittää myös esteettisyyteen. – Edellä mainitut haasteet pystymme ratkaisemaan nelilokeroastioilla, joita tullaan sijoittamaan keskuksessa useaan paikkaan. Näin asiakkaamme pystyvät erilliskierrättämään omat jätteensä kätevästi, eikä niitä tarvitse kuljettaa useaan eri paikkaan, iloitsee Ropponen. - Ellivuorta ympäröi puhdas luonto, myös me haluamme toiminnallamme olla mukana säilyttämässä luonnon monimuotoisuutta ja toteuttamassa kiertotaloutta.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt

Valepa, Hanna Arve-Talvitie 040 531 4595
Ellivuori Ski Center, Esa Ropponen
Hyötykeräys Oy, Lauri Jokinen 050 555 9352

VALEPA HALUAA SELVITTÄÄ OTTELUTAPAHTUMIENSA HIILIJALANJÄLJEN

Tavoitteena hiilineutraalius yhdessä Hyötykeräyksen kanssa - Lue lisää

Tiedote 16.4.2022

Lentopallon mestaruusliigajoukkue Valepan ja kiertotalousalan yrityksen Hyötykeräyksen yhteistyön tavoitteena on tehdä mestaruusliigan otteluista hiilineutraaleja. -Valepa on lentopallon johtava urheilubrändi ja haluaa yhdessä faniensa sekä sidosryhmäkumppaneidensa kanssa vaikuttaa olosuhteisiin, jotka tuleville sukupolville jätetään, kertoo urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie. Suurin hiilijalanjälki syntyy katsojien liikkumisesta otteluihin. Liikenteestä ja energiasta koostuu valtaosa ottelutapahtumien päästöistä. - On olemassa toimia, joita voimme tehdä heti ja osa on sellaisia, jotka vaativat enemmän aikaa, selventää Arve-Talvitie. Ensimmäisiä askelia kohti hiilineutraaliutta otettiin finaalisarjan ensimmäisissä kotiotteluissa. Valepa ja Hyötykeräys selvittivät ensimmäisen finaaliottelun osalta kertyneen jätteen määrän, kun toimintatapaan ei tehty muutoksia.

Seuraavana päivänä pelattuun toiseen finaaliotteluun Hyötykeräys toimitti uusia nelilokeroastioita, joihin pystyy kerralla keräämään neljä eri jätejaetta. Ottelutapahtumassa oli erilliskeräys paperille, muoville, kartongille sekä biojätteelle. Katsojia kannustettiin kierrättämään syntyneet jätteet ja ostamaan kahvi omiin mukeihin kertakäyttömukien sijaan. Lisäksi VIP -tiloissa kertakäyttöastiat korvattiin kestoastioilla.

Sekajätteen määrä pieneni huikeat 86 %

-Kokonaisuudessaan saimme vähennettyä jätteen määrää yli kolmanneksella. Uskomattomin oli sekajätteen määrän väheneminen. Se väheni jopa 86 %. Tämä osoittaa sen, että ihmiset haluavat kierrättää ja ovat myös tietoisia siitä, miten eri jätejakeet kierrätetään, iloitsee Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen. Pienetkin toimintatapojen muutokset vähentävät jätteiden määrää merkittävästi.  - Ensisijaista on jätteiden synnyn ehkäiseminen ja toissijaisesti kertyneen jätteen tehokas kierrättäminen, valottaa Jokinen. Sekajätteen määrän vähentäminen on tärkeää monestakin syystä. Suomessa sekajätettä ei lajitella keräyksen jälkeen, jolloin siellä olevat uudelleen hyödynnettävissä olevat materiaalit eivät päädy uusiokäyttöön. Lisäksi sekajätteen määrää pienentämällä jätekustannuksiin tulee tuntuva säästö.

Ottelutapahtumassa on olemassa helppoja keinoja hiilijalanjäljen pienentämiseksi kuten sähköiset pääsyliput, jätteiden kierrättäminen täysimääräisesti ja kertakäyttöastioista luopuminen. Hankalammin ratkaistavia asioita on esimerkiksi liikkuminen ottelutapahtumaan ja sieltä pois. – Aiomme julkaista ahkerasti omissa kanavissamme ympäristövastuullisuuden sisältöjä ja kantaa sitä kautta myös viestinnällistä vastuuta asiassa. Nyt saadut tulokset osoittavat, että pystymme pienentämään omaa hiilijalanjälkeämme merkittävistä jo ihan pienilläkin muutoksilla, kertoo Arve-Talvitie.  – On hienoa huomata, että Valepa kantaa vastuuta ottelutapahtumien ekologisuudesta, sanoo Jokinen.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt

Valepa, Hanna Arve-Talvitie 040 531 4595 
Hyötykeräys Oy, Lauri Jokinen 050 555 9352

Image

Vihreä Yritys -palvelun avulla yritys vähentää tuotannon materiaalikustannuksia, leikkaa jätehuollon kokonaiskustannuksia, hahmottaa tuotannon ympäristöystävällisyyttä ja saavuttaa positiivista imagohyötyä.

ASIANTUNTIJAPALVELUT JA RAPORTOINTI KIERTOTALOUTTA TEHOSTAMAAN

 

Sastamalalainen kiertotalouteen ja materiaalivirtoihin erikoistunut yritys, Hyötykeräys, on investoinut uuteen raportointipalveluun. Uuden ZeroWaste -ohjelmiston avulla tehostetaan ympäristöraportointia, optimoidaan jätehuollon kustannuksia sekä ohjataan ympäristöhuollon kuljetuksiin ja terminaalitoimintoihin liittyviä toimintoja. Kiertotalous ei ole vain kierrätystä, vaan koko arvoketjun kattavaa lisäarvoa tuodaan uusilla toimintatavoilla ja liiketoimintamalleilla.

- Tarkan valintaprosessin jälkeen päädyimme ZeroWaste -ohjelmistoon. Vakuutuimme ohjelmiston hyödyistä meille itsellemme, mutta ennen kaikkea asiakkaillemme, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

Uudet teknologiat ja niiden käyttöönottaminen ovat keskeisessä asemassa kestävän kehityksen ja kiertotalouden asioita edistettäessä. Raportointi ja seuranta on avainasemassa yrityksien muokatessa toimintojaan kiertotalouden periaatteiden mukaiseksi.  Yrityksien vihreän siirtymän suunnittelussa ja toimenpiteissä oikeiden asioiden mittaaminen sekä seuranta toimivat oivana apuna.

- Uuden järjestelmän kautta asiakkaillamme on pääsy raportointijärjestelmään, josta he voivat katsoa ja analysoida jätehuoltoaan yksikkökohtaisesti tai ottaa esimerkiksi uuden jätelain vaatimat sähköiset siirtoasiakirjat käyttöön. Raportointi auttaa myös hiilijalanjäljen laskennassa, valottaa Jokinen.

Uusi jätelaki tuo uusia velvoitteita

Yksistään raportointi ei nykypäivänä kuitenkaan riitä. Uutta jätelainsäädäntöä tulee koko ajan. Tämän lisäksi paikalliset jätehuoltomääräykset tarkentavat jätelakia ja -asetusta.  Uusi jätelaki 2021 pakottaa uudistamaan ja digitalisoimaan toimintoja, perinteiset toimintamallit eivät enää vastaa uusiin velvoitteisiin.

- Raportoinnin lisäksi tarjoamamme asiantuntijapalvelut ovat tärkeässä roolissa. Emme voi olettaa asiakkaidemme pysyvän mukana esimerkiksi uuden jätelain vaatimuksissa. Se on meidän tehtävämme yhdessä asiakkaiden kanssa huolehtia siitä, että lain koukerot tulee täytetyksi myös näiltä osin, selventää Jokinen.

Uuden jätelain myötä kiinteistöille tulee velvoitteet jätteiden erilliskeräykselle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kiinteistöillä pitää kerätä erikseen lasi-, metalli-, paperi-, bio- ja kartonkijäte. Kierrätettävien materiaalien nouto tehostuu, kun pystymme tarjoamaan asiantuntija-avun heti prosessin alussa. Esimerkiksi tuotantolaitoksissa määrittelemme yhdessä asiakkaamme kanssa kierrätysrutiinit ja opastamme työntekijät materiaalien lajittelussa.

- Kiertotalouden kasvu on räjähdysmäistä ja se tarkoittaa meille alalla toimiville tarvetta jatkuvaan kehittymiseen. Me Hyötykeräyksellä haluamme olla kiertotalouden edelläkävijöitä. Satsaus uuteen järjestelmään ja asiantuntijapalveluihin on yksi osoitus siitä, summaa Lauri Jokinen.

Hyötypaalauksen vastaanotto avattu nyt Nokialle

Avasimme uuden suuremman käsittelylaitoksemme Nokian Kolmenkulmaan ECO3-alueelle osoitteseen Vannekatu 10 37130 Nokia.
ECO3-alueen keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet raskaalle kalustolle mahdollistavat tehokkaan logistiikan.

Hyötypaalauksen vastaanotto avattu nyt Nokialle

Avasimme uuden suuremman käsittelylaitoksemme Nokian Kolmenkulmaan ECO3-alueelle osoitteseen Vannekatu 10 37130 Nokia.
ECO3-alueen keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet raskaalle kalustolle mahdollistavat tehokkaan logistiikan.

Hyötykeräys on valittu mukaan KIERTO100 -listalle

KIERTOTALOUDESTA KASVUA JA KEHITYSTÄ

 

KIERTO 100 on lista Pirkanmaalla toimivista yrityksistä, joiden toiminta pohjautuu kokonaan kiertotalouteen tai jotka ovat ottaneet ensimmäiset askeleensa matkalla kohti kiertotaloutta. Listan yritykset julkaistiin tänään, torstaina ja yksi listalle valituista on sastamalalainen, kiertotalouteen ja materiaalivirtoihin erikoistunut yritys, Hyötykeräys. - Pääsymme mukaan KIERTO 100 -listalle on osoitus siitä, että teemme oikeita asioita yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. iloitsee Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen. Kiertotalous tulee muuttamaan yhteiskuntaa ja siirtyminen kiertotalouteen tulee näkymään tulevaisuudessa jokaisella alalla. Yritysten on muokattava toimintaansa kiertotalouden periaatteiden mukaiseksi. KIERTO 100 -listalla olevien esimerkkien kautta yritykset näkevät erilaisia kiertotalouteen pohjautuvia toimintatapoja, jotka auttavat oman siirtymän suunnittelussa. Jokainen askel siirtymässä kohti kiertotaloutta on tärkeä. Kiertotalouden tavoitteena on, että talous toimii ympäristön kantokyvyn rajoissa. Tämä tapahtuu pitämällä materiaalit ja tuotteet mahdollisimman pitkään kierrossa siten, että niiden arvo samalla säilyy. - Kestävä kehitys ohjaa kulutuksen vähentämiseen ja karsii turhan tavaran ostamista. Toisaalta materiaalitkin kehittyvät koko ajan kierrätystä tukevaan suuntaan, kertoo Lauri Jokinen. Kiertotalouden mukainen liiketoiminta edellyttää uudenlaista yhteistyötä sekä yritysten välillä että yritysten ja julkisen sektorin välillä. Sitran arvioiden mukaan kiertotalouden arvonlisä Suomen kansantalouteen voisi olla vähintään kolme miljardia euroa vuosittain vuoteen 2030 mennessä. - Tämä on valtava mahdollisuus suomalaisille yrityksille ja taloudelle. Erilaisten arvioiden mukaan kiertotalous toisi Suomeen jopa 40 000 – 70 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä, kertoo Lauri Jokinen. KIERTO -hankkeessa arvioidaan, että kiertotalous on tulevaisuudessa ainoa tapa toimia. Kun kiertotalouden mahdollisuudet tunnistaa nyt, edelläkävijöiden menestyksekkääseen matkaan voi vielä hypätä mukaan. - Me Hyötykeräyksellä haluamme olla kiertotalouden edelläkävijöitä nyt ja tulevaisuudessa. On hienoa tehdä tätä työtä myös osana KIERTO -hanketta, summaa Jokinen.

JÄTEHUOLTOPALVELUT YRITYKSILLE

Tyhjennyspalvelut

Hyötykeräys hoitaa astioiden tyhjennykset. Voit solmia kanssamme kertaluontoisen tai jatkuvan sopimuksen jätehuollon tyhjennyspalveluista.  Hoidamme jätteet pois paikalta nopeasti ja luotettavasti.

Tilaa tyhjennys >>

Tietoturvapaperi

Syntyykö yrityksessäsi paljon salaiseksi luokiteltua paperijätettä? Jätä tietojen tuhoaminen ammattilaisten käsiin.

Hyötykeräys toimittaa yrityksille lukollisia tietoturva-astioita, jotka kuljetetaan tyhjennystä varten lukittuna valvottuun prosessitilaan. Tietojen tuhoaminen hoidetaan standardien mukaan. Materiaali ei mene hukkaan, sillä lukukelvoton käsitelty paperi kierrätetään ja hyödynnetään uudelleen teollisuuden raaka-aineena.

Tilaa tyhjennys >>>

Myynti ja vuokraus

Olipa kyseessä mikä tahansa jätehuoltoon liittyvä tehtävä, Hyötykeräys tarjoaa yrityksille kierrätykseen liittyvän välineistön. Vuokraamme, myymme ja toimitamme yrityksille kaikki jätehuoltoon liittyvät puristimet, paalaimet, vaihtolavat ja roskasäiliöt. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy laitteisto eri alojen yritysten tarpeisiin.

Kysy tarjous  >>>

Vaaralliset jätteet

Vaikka ongelmajäte saattaa vaikuttaa harmittomalta, se voi pahimmillaan aiheuttaa vakavia ongelmia sekä ihmisille että ympäristölle. Me Hyötykeräyksessä välitämme molemmista, ja siksi hoidamme vaarallisen jätteen kierrätyksen vaatimusten mukaisesti ja ammattitaidolla.

Kysy tarjous tai tilaa astioiden tyhjennys >>>

Kuormalavojen kierrätys

Hyötykeräys kierrättää käytetyt kuormalavat uusiokäyttöön. Kaikki lavat tarkastetaan ja tarvittaessa kunnostetaan. Toimitamme ja noudamme lavat sopimuksen mukaan.

Kysy tarjous >>>

Rakennusjätteen käsittely

Rakennustyömailla syntyy paljon jätettä, jonka kierrättäminen voi olla haastavaa. Hyötykeräys käsittelee kaikki rakennustyömailla syntyvät jätteet ja toimittaa ne kiertoon ympäristöä kunnioittaen.

Vastaamme rakennustyömailla koko jätehuollon prosessista. Toimitamme paikalle vaihtolavat ja hoidamme myös nostotyöt.

Kysy tarjous tai tilaa astioiden tyhjennys >>>

Muuta jätehuolto vihreäksi

Muuta jätehuolto vihreäksi

Ota yhteyttä jo tänään!

Vammalan Hyötykeräys Oy
Kiertokatu 1, 38210 Sastamala

Asiakaspalvelu:
050 5559362
info@hyotykerays.fi

Toimitusjohtaja Lauri Jokinen
050 555 9352
lauri.jokinen@hyotykerays.fi