Image

YMPÄRISTÖSTÄ
VÄLITTÄVÄ
KUMPPANI

Omakotitalon jätehuolto

Omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon jätehuolto

Vakituisessa tai vapaa-ajan käytössä oleville pientaloille on käytännössä muutamia erilaisia vaihtoehtoja jätehuollon järjestämiseksi. Käytössä voi olla oma(t) jäteastia(t), voit järjestää jätehuollon yhdessä naapureidesi kanssa tai asuinpaikastasi riippuen voit käyttää sekajätepistepalvelua (esimerkiksi Pirkanmaan jätehuollon alueella). Loimi-Hämeen jätehuolloin alueella ei ole käytössä sekajätepistepalvelua. 

Yleisin vaihtoehto on ottaa omalle pihalle sekajäteastia, jonka tyhjennyksen tilaat helposti meiltä. Jäteastian voi ostaa joko omaksi tai vuokrata. Suosittelemme kierrättämään kuitenkin mahdollisimman monet jätejakeet erillään. Näin ollen järkevää voi olla hankkia vähintään biojäteastia sekajäteastian lisäksi. Mitä useamman jätejakeen kierrätät erikseen, sitä harvemmin tarvitset sekajäteastiasi tyhjentämistä. Kaikki tavat onnistuvat kauttamme. 

Jos asuinalueellasi on kaksi tai useampia lähekkäin sijaitsevia kiinteistöjä, suosittelemme Hyötykimpan käyttöönottamista. Se on kätevä ja usein myös edullisin tapa hoitaa jätehuolto. 

Kierrätys omakotitalossa

Tee kotitaloudestasi vihreämpi lajittelemalla jätteesi! Yhdyskuntajätteen (tuttavallisemmin kotitalouksissa ja palvelualoilla syntyvä sekajäte) kierrätysasteen tulisi nousta 55 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä ja 65 %:iin vuoteen 2035 mennessä. Tällä hetkellä Suomessa yhdyskuntajätteestä kierrätetään alle puolet, noin 43 % (2019). Kotitalouksien lainmukaiseen jätehuoltoon riittää yksi sekajäteastia. Kaupungissa asuvan on jätehuoltomääräysten mukaan eroteltava: paperit, pahvit, metalli, lasi ja vaarallinen jäte. Tuottajavastuulain astuttua voimaan myös muovin kerääminen on saatu vauhtiin.

Biojätteen erilliskeräys vaikuttaa paljon kierrätysasteeseen, koska biojäte on painoltaan suurin erilliskerättävä jätelaji. Toki muidenkin jätejakeiden kierrättämisellä on iso merkitys. Autamma je neuvomme sinua mielellämme kierrätyksen tehostamisessa, joten älä epäröi olla yhteydessä meihin mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä. 

Image

Kotitalouksien biojäteastia

Voit joko kompostoida biojätteen omalla tontillasi tai pyytää meiltä biojätteen erilliskeräyksen. Jos kompostoit biojätteen tai käytät biöjätteen erilliskeräystä, sekajäteastiasi tyhjennysväli on mahdollista pidentää neljään viikkoon. Haja-asutusalueella sekajätteen tyhjennysväli on mahdollista pidentää kahdeksaan viikkoon. 

Biolanin Kompostorit

Maatuvan jätteen kompostointi omalla kompostorilla on kotitalouksille kannattavaa toimintaa. Sekajätteen määrä vähenee ja jäteastian tyhjennysväliä saa lakisääteisesti pidentää. Roskis ei myöskään kesähelteellä tuota hajuhaittoja. Esimerkiksi Biolan Pikakompostori 220 ECO on kehitetty keittiöjätteen kompostointiin. Tehokkaan ilmanvaihdon ansiosta sekoitustarve on vähäinen. Kompostimassan keskelle ilmaa tuova ilmakanava mahdollistaa osaltaan nopean kompostoitumisen. 

Hyötykeräys toimittaa Biolanin kompostorit suoraan koti- tai mökkipihalle ja opastaa kompostorin käyttöönotossa.

Image

Lajitteluohjeet kotitalouksille

Image

elintarvikepakkaukset, muovikassit, -pussit ja -kääreet, muovipullot, -kanisterit ja -purkit,pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset

sekajäte, pvc-pakkaukset, muut muovituotteet, likaiset muovipakkaukset, yritysten muovipakkaukset

Image

mainokset ja esitteet, sanoma- ja aikakausilehdet, kirjekuoret (myös ikkunalliset), postiluukun tai laatikon kautta tulleet paperit

muovi, pahvi, kartonki, kertakäyttöastiat, jäljentävät paperit, lahja- ja käärepaperit
kopiopapereiden kääreet, ruskea paperi, ruskeat paperikassit

Image

tyhjät lasipullot, tyhjät lasipurkit

kristalli, peilit, ikkunalasi, hehkulamput, tuulilasit, posliini, keramiikka, lämpölasi, uunivuoat, kahvikannut, pullojen korkit, purkkien kannet

Image

metallikannet, foliot, alumiinivuoat, säilyketölkit, kruunu- ja kierrekorkit, pantittomat juomatölkit, tyhjät ja kuivat maalipurkit, metallipurkit, korkki kierrettynä, tyhjät ja paineettomat aerosolipurkit, tyhjät alumiinituubit

kaapelit, sähkö- ja elektroniikkaromu, paristot ja muut vaaralliset jätteet

Image

elintarvikkeet, kahvin ja teen porot, kukkamulta ja kasvit, teepussit ja suodatinpaperit, muut kompostoituvat jätteet, talouspaperit, lautasliinat, nenäliinat

lääkkeet, imurin pölypussit, foliot, nestemäiset jätteet, tuhka, tupakantumpit,
metallipakkaukset, muovipussit, muovipakkaukset

Image

aaltopahvi, paperirullien hylsyt, kartonkipakkaukset, paperikassit ja -säkit
kartonkiset kertakäyttökassit, kartonkitölkit: maito, mehu..., paperipussit: sokeri,leipä jauho...

muovi, styroksi, likaiset pakkaukset

Image

hyötykäyttöön soveltumaton jäte: vaipat, tekstiili, pölypussit, posliini ja keramiikka, siivousjäte, likaiset paperi-, pahvi- ja muovijätteet

biojäte, ongelmajäte, sähkö- ja elektroniikkaromu, autonrenkaat, hyötyjäte:
paperi-, pahvi- ja muovijätteet

Image

Tee naapureidesi kanssa Hyötykimppa-sopimus ja voitte hoitaa kaiken kierrätyksen lähipiirissä. Kerää kokoon kaksi tai useampi naapuri(a) ja ota yhteyttä meihin.

Toimitamme haluamanne kierrätysastiat toivomaanne paikkaan ja voitte aloittaa kierrätyksen välittömästi. Hoidamme tyhjennykset sovitulla aikataululla. Tarjoamme ratkaisun myös yhden asunnon kiinteistöille.

Muuta omakotitalon jätehuolto vihreäksi

Kysy lisää soittamalla numeroon:
050 5559362

VOITTE VALITA YHDEN TAI USEAMMAN KIERRÄTYSASTIAN

Image

Kyllä, kiitos! Haluan vaihtaa jätehuoltoni vihreäksi.

Kyllä, kiitos! Haluan vaihtaa jätehuoltoni vihreäksi.

Ota yhteyttä jo tänään!

Vammalan Hyötykeräys Oy
Kiertokatu 1, 38210 Sastamala

Asiakaspalvelu:
050 5559362
info@hyotykerays.fi

Toimitusjohtaja Lauri Jokinen
050 555 9352
lauri.jokinen@hyotykerays.fi

Laskutustiedot

Olemme ulkoistaneet laskujenmaksupalvelumme Tilikymppi Kredit Oy:lle.

Pyydämme, että käytätte jatkossa laskutuksessanne seuraavia yhteystietoja:

Verkkolasku

Verkkolaskuosoite: 003708547051
Operaattori Maventa
Välittäjätunnus: 003721291126


Sähköpostitse toimitettava lasku


hyotykerays@tilikymppi.com


Postitse toimitettava lasku


Vammalan Hyötykeräys Oy
c/o Tilikymppi Oy
Puistokatu 2, 2. krs
38200 Sastamala


Lisätietoja asiasta voitte kysyä yhteyshenkilöltämme Heidi Vainio,
puhelin 050 3424910 ja sähköposti hyotykerays@tilikymppi.com.
Ystävällisesti
Vammalan Hyötykeräys Oy